Кількість
|
Вартість
|
||
|
Нут (він же турецький горох) відноситься до зернобобових рослин. Особливо популярний у близькосхідній кухні, у тому числі для приготування традиційних страв – фалафеля та хумуса.
Цікавий факт! Спочатку нут використовувався для приготування не страв, а напою з тонкими горіховими нотками. Щоб приготувати ароматне питво, боби слід злегка обсмажити без додавання олії до коричневого кольору, потім змолоти та зварити як традиційну каву.
Основна складова рослинного продукту - якісний білок, що легко засвоюється і стоїть в одному ряду з білком м'яса птиці. Велика кількість білка в бобах робить чудовим вибором для веганів і вегетаріанців, а також гарною заміною м'яса, молочним продуктам та іншій їжі тваринного походження в періоди постів і для різноманітного харчування.
Важливо! Щоб зберегти смак і всю користь гороху, слід замочувати нут тільки в холодній воді. Це запобігає ущільненню верхньої оболонки та передчасному згортанню білка.
Користь нута
● У нутових бобах високий вміст рослинних волокон. Їх систематичне споживання допоможе очистити шлунково-кишковий тракт, запобігши метеоризму та запорам.
● Нут містить вітаміни В-групи, необхідні для повноцінного обміну речовин і нормального функціонування нервової системи.
● Продукт багатий на мінерали. До його складу входить магній, калій та кальцій, що зміцнюють серцево-судинну систему та опорно-руховий апарат.
● Наявність великої кількості амінокислот дозволяє нормалізувати всі функції організму та налагодити метаболізм.
Базовий рецепт приготування нуту:
Промийте нут і залийте холодною водою на ніч (3-4 склянки води на 1 склянку бобів). Вранці злийте воду, промийте, додайте холодної води та поставте на вогонь. Доведіть до кипіння і проваріть 1-2 години
Купити нут можна в нашому магазині, Корисна крамниця :)