Кількість
|
Вартість
|
||
|
Льон коричневий
Льон увійшов у побут людини дуже давно – у вигляді одягу, їжі та ліків.
Насіння льону буває двох видів:
- льон коричневий – має насичений темний колір і гіркуватий смак;
- льон золотистий – володіє світлим забарвленням і м’яким смаком.
Насіння льону це джерело харчових волокон, котрі, як щітка, очищають кишківник. Багате насіння льону й на фітоестрогени — фенольні сполуки з антиоксидантною активністю, які захищають жіночий організм від новоутворень і допомагають полегшити прояви клімаксу й дискомфорту, пов'язаного з менопаузою. Також насіння льону можна назвати природним статином, оскільки сприяє нормалізації рівня холестерину. Льон, багатий на білки, вітаміни, мінерали та біологічно активні речовини – поліненасичені жирні кислоти, лігнани та клітковини, яким завдячує своїми цілющими властивостями.
Льон — одна з небагатьох рослин, в яких у великій кількості перебувають Омега-3 жирні кислоти. Одна столова ложка лляного насіння містить близько 1,8 грама рослинних омега-3 жирних кислот. Омега-3 жирні кислоти потрібні для будівництва клітинних мембран. Вони зменшують в'язкість крові, підвищують еластичність судин, поліпшують травлення, знижують ризик розвитку цукрового діабету й ожиріння, якщо дотримуватися здорового харчування.
Ціле лляне насіння не перетравлюється в нашому організмі повністю. Його ліпше подрібнювати в кавомолці та вживати одразу після приготування. Так збережуться всі корисні та поживні речовинию
Льон можна додавати в салати, каші, кисломолочні напої, фруктові коктейлі та смузі. Можна зробити приємний на смак густий кисіль, для цього необхідно насіння льону залити окропом і настояти. Часто, насіння льону часто вживають у вигляді вітамінної добавки до різних страв.
Купити натуральний льон коричневий, можна в нашому магазині Корисна крамниця :)