Кількість
|
Вартість
|
||
|
Кускус - смачна і дієтична крупа, яка готується всього кілька хвилин. Кус кус — крупа, яку виготовляють із зерен пшениці (манної крупи) або проса. Для приготування кускусу використовується груба манна крупа, яку збивають у більші частинки, просіюють через сито та висушують. Отримані зерна використовуються як гарнір для великої кількості м'ясних та овочевих страв у кухнях північноафриканських країн. В умовах економії газу і світла кускус - ідеальна крупа, оскільки готується всього кілька хвилин.
Ця крупа одна з найбільш дієтичних - калорійність кускусу становить всього 120 ккал/100 г.
Кускус виручає, коли потрібно швидко зробити гарнір до м’ясних чи рибних страв, або зварити солодку молочну кашу.
Як і скільки варити кускус
Для приготування крупи вистачає 5 хвилин. Головне, щоб вона вийшла розсипчастою.
Рекомендуємо розраховувати порцію кускусу на один прийом їжі, адже повторне розігрівання зробить так, що крупинки зліпляться.
Кускус запарюють окропом у співвідношенні 1:1 у каструлі чи іншій ємності з кришкою.
Після додавання окропу в кукус, посоліть та додайте спеції за смаком, перемішайте виделкою та накрийте каструлю кришкою на 5-7 хвилин. Не залишайте кускус запарюватися надовго, крупинки можуть злипнутися.
Для запарювання краще використовувати овочевий чи м’ясний бульйон або молоко.
Купити кускус можна в нашому магазині, Корисна крамниця :)