Кількість
|
Вартість
|
||
|
Тахіні, або тахіна (також відома як сезамова паста або кунжутова паста) — поширена на Середньому сході густа жирна паста з меленого кунжутного насіння.
Тахіні, або тахіну додають як необхідний компонент до багатьох страв, наприклад до фалафель, до хумусу, крім того, вона служить основою для багатьох соусів.
Також, її можна додати:
- до гарячих страв,хумусу
- Без кунжутної пасти – це просто горохова каша. Правильний хумус – це нут, тахіні, часник і трохи масла або відвару від нуту.
- Базовий соус для салату – це паста плюс лимонний сік і сіль.
- солодкі варіанти – улюблена багатьма кунжутна халва, паста з медом, або як їдять її араби – фініковим сиропом.Їсти ложкою, або на хліб!
І відверто про користь тахіні:
Перш за все – це звичайно фантастична кількість кальцію.
А також: знижує тиск; запобігає діабету; зміцнює кістки і зменшує запалення в суглобах; допомагає в догляді за шкірою і волоссям; покращує травлення, зменшуючи ризики шлунково-кишкових захворювань і раку, прискорює обмін речовин.
Склад: смажений кунжут.
Поживна цінність на 100 г продукту: жири - 49 гр; вуглеводи - 12 гр; білки - 19,4 гр. Енергетична цінність на 100 г продукту: 565 ккал.
Купити пасту тахіні, або тахіна можна в нашому магазині, Корисна крамниця :)