Кількість
|
Вартість
|
||
|
Кардамон — це насіння із сильним, гострим, пряно-пекучим, злегка камфорним запахом і солодкувато-гострим смаком.
Кардамон належить до однієї з найвишуканіших прянощів.
Основна сфера його застосування — ароматизація борошняних кондитерських виробів — кексів, печінки, килимків, пряників — і особливо, ароматизація кондитерських начинок у рулетах, шареному тісті та у виробах із додаванням кави. Але крім цього, кардамон можна використовувати як компонент у маринадах для фруктів, у деяких солодких стравах (киселі, компоти, сирні пасти), а також у рибних супах, у пряних відварах для риби, для ароматизації рибних фаршів, начинок, запіканок.
Насіння кардамону багате на ефірні олії. Кардамон — лідер за вмістом цинку серед прянощів, також багатий кардамон на кальцій, магній, фосфор, натрій, вітаміни груп А і В.