Кількість
|
Вартість
|
||
|
Гречаний чай – корисний для здоров'я напій, який варто ввести у свій раціон для здоров'я та задоволення. Чай гречаний має багатий вітамінно-мінеральний склад, прекрасні смакові якості, не містить кофеїну і глютена, нормалізує травлення, очищає судини, сприяє схуднення і піднімає імунітет.
Гречаний чай, інша назва чай Ку Цяо, прийшов до нас зі Сходу. Його одержують із рослини, яка називається татарська або чорна гречка. У Китаї, Японії та на Тайвані ароматний і смачний гречаний чай п'ють уже кілька століть. У китайському Компендіумі лікарських речовин 1578 говориться, що Ку Цяо "додає енергії Ці, врівноважує розум, загострює слух і зір".
Для вирощування чорної гречки необхідні особливі кліматичні умови, такі як на південному заході Китаю, Японії, Кореї та в гірській місцевості Тайваню на висоті півтори тисячі метрів.
Гречаний чай відрізняється від традиційного напою тим, що у виробництві використовується не листя рослини, а молоді зерна, які в період неповного визрівання містять максимальну кількість цінних хімічних елементів.
У насінні чорної гречки міститься велика кількість амінокислот (18 різновидів), частина яких є незамінними, тобто. не синтезуються в організмі та повинні надходити туди з їжею. Гечиний чай має багато лізину, олеїнової та лінолевої кислот. Чай гречаний багатий на ненасичені жирні кислоти, містить 26 флавоноїдів, 16 фенілпропаноїдів, 13 фенольних кислот: ванілінову, галову, ферулову, кавову і т.д., які визначає антиоксидантні властивості чаю Ку Цяо. У його складі безліч макро та мікроелементів: йод, кальцій, кремній, залізо, марганець, натрій, фосфор, мідь, цинк, целюлоза, фтор, калій та магній, та вітамінів: В, РР, А, Е, В4.
Поживна цінність на 100 г продукту:
білки – 18,2 г;
жири – 1,4 г;
вуглеводи – 59 г.
Енергетична цінність на 100 г продукту: 1340 кДж/296 ккал.